Маратонки – 5 Знака, че носите правилния модел

  5 Знака, че носите правилния модел маратонки

Маратонките са спортни обувки, поради което е важно предимно и най-вече от тях да получаваме удобство и комфорт. Това обаче не винаги може да се прецени. 

Понякога се изисква да мине време, за да осъзнаете дали носите най-подходящия модел . Share on X

Носенето на грешният чифт спортни обувки пък би могъл да доведе до няколко сериозни проблеми, свързани със стъпалото, пръстите на краката, самият крак, а дори и цялото тяло и стойка. За да не допускате всичко това като риск, вижте 5 знака, че носите правилните маратонки:

1. Купили сте маратонки не само по размер, а по реални измервания?

маратонки
Купи онлайн

Винаги и задължително търсете обувките, които отговарят не само като номер на вашия крак, ами и на неговата дължина и ширина. Веднъж завинаги измерете ходилото си и ползвайте мерките за всеки отделен бранд спортни обувки, във всеки магазин, в който влезнете, по повод всяка онлайн покупка, която направите.

2. Носете маратонки, които да отговарят на физическата ви активност

За какво купихте сегашните си спортни обувки? За посещенията ви във фитнеса, за активен и професионален спорт или просто за да имате обувки, с които да ходите с приятели сред природата? А може би, за градска среда, тоест екстремни ситуации не се предвиждат? Помнете, че съществуват различни маратонки в това отношение: има маратонки за тичане, има и за лека атлетика, а има и за тежки планински условия.

3. Не изпитвате болка от първия ден на обуване

Ако изпитате болка и най-малката през първия ден на носене на вашите спортни обувки, то вероятно нещо с тях не е наред или те не пасват конкретно на вас. По-добре е да не си причинявате повече проблеми, а директно да ги замените.

4Имате с какво да ги съчетаете

Визията, все пак, също е важна, така че купувайте не само с усет, но и с око. Не е добре да залагате на ярки Image of Reebok shoesцветове, ако ви е трудно да ги съчетавате един с друг. В случай на такива проблеми, най-добре е да изберете маратонки в класическо черно или бяло. В противен случай, дори най-удобните маратонки ще си останат в гардероба ви и няма да можете да се насладите на тяхното удобство.

5. И все пак: основната причина е била комфортът, когато сте ги купили

Има жени, които ще стискат зъби и само и само защото искат точно конкретни обувки – и даже това да са маратонки – но няма да си изберат друг модел, та дори и той да е по-комфортен. Не правете тази грешка, ами вземете нещо, с което се ходи, тича и тренира лесно.

Image of Puma shoesАко си търсите красиви, качествени и наистина практични оригинални маратонки онлайн, ето това е магазинът, от който можете да закупите уникални модели! А цените ще са наистина изненада за вас – достъпни и винаги с отстъпки за конкретни модели.

Сподели!